Historien

1

I starten af tresserne var der stor boligmangel og et Ålborgensisk byggefirma gik i gang med opførelsen af de nuværende 80 boliger på en ca. 30.000 m2 stor grund, der lå mellem Brokbjergvej, Bakkedraget (i dag Dalvejen) og Bakkevej (i dag Dalsvinget).

Byggeriets kvalitet kan der helt sikkert sættes spørgsmålstegn ved, men i november 1964 udstedte Silkeborg Kommune en bygningsattest. Byggeriet var ejet af forsikringsfirmaet Fremtiden, der senere solgte komplekset til Tryg forsikring.

I 1985 ønskede Tryg at sælge lejlighederne og et salg blev gennemført. I denne situation bestemte lejeloven, at beboerne skulle have mulighed for inden for en bestemt frist at overtage bygningerne på samme betingelser.
Den 12. september 1985 blev der holdt stiftende generalforsamling i andelsforeningen med overtagelsesdato 1. november. I alt 20 familier ønskede ikke at blive andelshavere, men kunne fortsætte som lejere. Nu med andelsboligforeningen som udlejer.

I 1994 påbegyndtes en omfattende renovering af de 80 boliger. Renoveringen omfattede nye vinduer, nye isolerede facader og nyt tag. I sommeren 2011 kunne foreningen indvi et nyt fælleshus med en sal med plads til ca. 48 siddende personer. (se avisklip)